TESTBERICHTE

Allen & Heath K-2

Végre megérkezett az 1D és a 2D várva várt utódja. Ugyan a jog-tárcsa hiányzik róla, de cserébe számos háttérvilágítással rendelkező nyomógomb és a híres toló potméterek is helyet kaptak a kontrolleren.

Az Allen & Heath K2 3 kapcsolható layer-rel rendelkezik, melyek egyenként 52 különféle vezérlést látnak el. Ezek a layerek külön-külön, bármely MIDI-képes szoftverrel összehangolhatóak. A beépített hangkártya 2 sztereó csatorna kimenetét látja el. A készülék hátulján található egy pár RCA kimenet, míg az elülső oldalon lévő 3,5mm-es jack kimenet fejhallgató kimenetként funkcionál. Az Allen & Heath K2-höz gyári tartozék a megerősített hordtáska, amit a készülék alá helyezhetünk, hogy a keverő, cd- vagy lemezjátszókkal egy magasságban tudjuk azt használni.

Megtalálható még egy X-Link csatlakozó is a készülék hátoldalán, amivel több Allen & Heath K2-est kapcsolhatunk egymáshoz a hozzájuk tartozó X-Link kábel (RJ45 kábel) segítségével. Ezen a csatlakozón keresztül nem csak az adatokat, hanem az árammellátást is továbbíthatjuk készülék és készülék között. Ez úgy működik, hogy az első K2-est USB-vel csatlakoztatjuk a számítógépünkhöz, a második készüléket az X-Link kábel segítségével az első készülékhez és már működik is mindkét vezérlőnk, nincs szükség további USB kapcsolatra. Ez a megoldás sok esetben nagyon praktikus lehet!

Az Allen & Heath X:ONE K2 megvásárolható és kipróbálható üzletünkben, webáruházunkban pedig az alábbi linkre kattintva éritek el:

www.friendlyhouse.hu/allen__heath_xonek2.html