TESTBERICHTE

Arturia Beatstep - Nagy lépés az emberiségnek!

Cikkünkben bemutatjuk az Arturia háza tájáról érkezett legújabb MIDI kontrollert, ami a hiányzó láncszem a MIDI vezérlők széles tengerében!

Az Arturia Beatstep egy impresszív termék számos okból kifolyólag. Azon a piacon, ahol nyüzsögnek a különféle MIDI vezérlők, elég nehéz valamivel kitűnni, és érdekesnek lenni, ez pedig az Arturia-nak sikerült.

Első látásra az Arturia Beatstep ugyanolyannak tűnik, mint bármelyik hasonló MIDI kontroller a piacon, de közelebbről megnézve számos különbséget fedezhetünk fel a hagyományos vonalhoz képest.


Arturia Beatstep
Gumírozott, végtelenített forgó potméterek (enkóderek), LED-es háttérvilágított érintés érzékeny touch padok, és fém alsó rész (!) teszi különlegessé az eszközt. Igen. Fém. Nem kelti az olcsó, kínai érzést, mint pl. a Korg Nanopad. A nagyméretű gumilábak, és a tekintélyes súly által joggal érezhetjük, hogy kaptunk is valamit a pénzünkért, ez az eszköz tényleg sokat ki fog bírni.

Ami nagyon praktikus, hogy az összes kimeneti port a készülék oldalán helyezkedik el, így a laptop széléhez könnyen oda illeszthető.

Funkciók és működés:


Ha az Arturia Beatstep csak egy MIDI kontroller lenne, már akkor is kitűnne a társai tömegéből, de nem! Az Arturia Beatstep nem csak MIDI vezérlő, hanem egy beépített sequencer is rendelkezésre áll. Ha a készüléket csak MIDI vezérlőként szeretnéd használni, akkor töltsd le a MIDI Control Center szoftvert az Arturia weboldaláról. Ezzel bármelyik padot vagy potit át lehet állítani kedved szerint akármelyik note-ra. A beállítások menthetők, és újra betölthetők.


Arturia Beatstep
Sequencer módba kapcsolva a 16 pad átvált step sequencer-ré. A sequencer tud futni external vagy internal üzemmódban is, ezáltal rendkívül könnyű programozni a padok és a potik segítségével step-penként is.Minden funkció és tudás elérhető egyetlen USB porton keresztül, de akár a beépített MIDI vagy CV/Gate kimeneteken át is. A MIDI és a CV kimenetek is 3,5 jack dugóval vannak megoldva, de a készülék tartozéka a hagyományos DIN-es MIDI átalakító is. A tápot az USB biztosítja.
Arturia Beatstep
Összegezve:


Az Arturia Beatstep egy rendkívül kompakt, minőségi, nagy tudású termék ami egyedülálló ezen a piacon ebben az árkategóriában. Mindenkinek javasoljuk aki egy minőségi vezérlőt szeretne akár dobok szerkesztéséhez, akár más MIDI hangszer vezérléséhez.


A készülék megrendelhető erre a linkre kattintva, illetve megvásárolható személyesen az üzletünkben!