Garancianyilatkozat

A törvényes jótállás mellett a FriendlyHouse a fogyasztók számára 3 éves garanciát nyújt az alábbi előírásoknak megfelelően:

 1. A FriendlyHouse garanciát vállal minden, a kockázat átszállásától számított három éves időtartam alatt fellépő hiányosságra, amely bizonyítottan az anyag vagy gyártás hibája következtében jelentkezett. Az igény csak fogyasztóknak biztosított és nem ruházható át. A garancia egész Európában érvényes.

 2. A garancia nem vonatkozik a következőkre:

  • Használt készülékek

  • Számítógépes cikkek és kiegészítők, hacsak a vonatkozó cikk leírásában másként nem szerepel.

  • Olyan termékek, amelyek használatból fakadó vagy egyéb kopásnak vannak kitéve.

  • A termék olyan hiányosságai, amelyek az üzemeltetési utasítások figyelmen kívül hagyására, a nem rendeltetésszerű használatra, rendellenes környezeti körülményekre, túlterhelésre vagy hiányos karbantartásra vagy gondozásra vezethetők vissza.

  • A termék olyan hiányosságai, amelyeket nem eredeti alkatrésznek számított tartozék-, kiegészítő- vagy pótalkatrészek alkalmazása okozott.

  • Olyan termékek, amelyeken módosításokat vagy bővítéseket eszközöltek.

  • Az előírt minőséghez képest olyan csekély eltérések, amelyek a termék értéke és használhatósága szempontjából lényegtelenek.

 3. A FriendlyHouse által garanciakötelesként elismert hiányosság javítására úgy kerül sor, hogy a hibás terméket a mi választásunk szerint ingyenesen kijavítjuk vagy egy kifogástalan termékre (adott esetben akár a soron következő modellre) kicseréljük. A lecserélt termékek vagy alkatrészek a FriendlyHouse tulajdonába kerülnek.

 4. A garanciaigényt a garanciaidő alatt kell érvényesíteni. Ennek érdekében az érintett terméket a számla másolatával a következő címre kell visszaküldeni:

  Friendly House Kft,
  Paulay Ede utca 22-24.
  1061 Budapest

  a visszaküldés költségeit az Ügyfél viseli.

 5. A garanciális szolgáltatások nyújtásával a termékre vonatkozó garanciális határidő sem nem hosszabbodik meg, sem nem indul újra.

 6. A jelen garanciális feltételek nem korlátozzák az Ügyfélnek az ÁSZF 7 §-a és a törvényes előírások szerinti jótállásra vonatkozó jogait.